DIFFER
DIFFER NEWS

Q&A met Lieven Scheire tijdens open dag energie-instituut DIFFER

Published on September 21, 2016

Op zondagmiddag 2 oktober a.s. leidt de Belgische wetenschapsjournalist, presentator en comedian Lieven Scheire een openbare vraag- en antwoordsessie over wetenschap en energie tijdens de open dag van het Nederlandse instituut voor energieonderzoek DIFFER. Lieven wordt bijgestaan door solar fuels-expert Richard van de Sanden en kernfusie-expert Marco de Baar van DIFFER. Het evenement is vrij toegankelijk en is onderdeel van het Nederlandse Weekend van de Wetenschap.

Lieven Scheire - cabaretier en natuurkundige

Lieven Scheire is ook op de Nederlandse televisie een steeds vaker geziene gast. Zo is hij op dit moment wekelijks te zien als panellid in twee programma’s van BNN over wetenschap en geschiedenis. Tijdens de vraag-en antwoordsessie op 2 oktober zal Lieven vragen aanhoren en beantwoorden samen met DIFFER's directeur Richard van de Sanden (expert in omzetting van duurzame energie in schone brandstof) en leider van DIFFER's kernfusieonderzoek Marco de Baar. In 2015 was deze sessie onder leiding van de Nederlandse wetenschapsjournalist en presentator Diederik Jekel al een groot succes.

Open dag DIFFER 2 oktober 2016

DIFFER is het Nederlandse instituut voor fundamenteel onderzoek naar schone energie. Het instituut doet onderzoek naar opslag en transport van duurzame energie in de vorm van schone solar fuels en is onderdeel van de wereldwijde samenwerking aan kernfusie om de motor van de zon na te bouwen als aardse energiebron. Op 2 oktober 2016 opent DIFFER voor de 45e achtereenvolgende keer zijn deuren voor het publiek. Traditioneel gebeurt dat tijdens het landelijke Weekend van de Wetenschap wanneer ook tweehonderd andere organisaties de deuren openen. Het programma bij DIFFER staat bol van de activiteiten voor gezinnen met kinderen, studenten, collega-wetenschappers en alle andere geïnteresseerden in de wetenschap achter schone energie. Lees meer op de speciale open dagpagina op deze website.

Go to the News page.